Flere straffe efter ELMS målflaget

Dommerne ved European Le Mans Series løbet på Spa Francorchamps fik en ekstra lang arbejdsdag, da der var en masse hændelser efter målflaget, som skulle undersøges og behandles.

Som lovet i løbsrapporten, bringer vi her en opsummering af alle straffe og undersøgelser.

Proton Competition Porsche #77 fik en 30 sekunders tidstraf, da de havde forbrudt sig imod Track Limits for mange gange.

RLR MSport #15 fik en reprimande, for ikke at have parkeret parallelt med pitten, da de var inde til dagens sidste tankstop. Det var dog på tidspunktet, hvor pitten var propfuld af biler, med lige under en time tilbage.

COOL Racing #17 blev undersøgt for at have efterladt for stor afstand til den forankørende bil under en Safety Car periode. Efter at have set videomateriale, slap de for straf, da der ikke var noget at komme efter.

Racing Team Turkey #34 var lige tidlig nok på speederen, da FCY perioden i slutningen af løbet sluttede. Derfor fik de en 2 sekunders tidsstraf.

AF Corse #83 fik fire sekunders tidsstraf, for ligeledes at have accelereret for hurtigt inden FCY perioden sluttede. Det endte med at koste dem podiet i LMP2 Pro/Am.

Proton Competition Porsche #16 fik en 10 sekunders tidsstraf for det samme – og det endte med at koste dem sejren i GTE.

COOL Racing #17
Photo: JJ Media

Racing Team Turkey #34 havde lagt protest på AF Corse #83, for at have overhalet inden FCY perioden var slut. De havde dog ikke angivet hvilket specifikt reglementspunkt at det forbyder det, så protesten blev afvist. 34’eren endte alligevel med at slutte foran, grundet førnævnte straf.

Team Virage #19 og Algarve Pro Racing #20 havde ramt hinanden ude på banen under løbet, men efter at dommerne havde set video af episoden, valgte de ikke at gøre mere ved det.

COOL Racing #47 blev undersøgt for at have kørt på en mærkelig måde under Safety Car perioden, men efter at have set videooptagelser, valgte dommerne ikke at gøre mere ved sagen.

Slutresultatet i LMP2 var fortsat Algarve Pro Racing #25, foran Panis Racing #65, og COOL Racing #47.

Blandt LMP2 Pro/Am bilerne beholder COOL Racing #37 sejren, foran Racing Team Turkey #34 og United Autosports USA #21.

COOL Racing #17 holder fast i LMP3 sejren, foran Inter Europol Competition #13, og Eurointernational #11.

Iron Lynx Porsche #60 bliver udnævnt som nye vindere af GTE, foran Formula Racing Ferrari #50, og Proton Competition Porsche #16.

LMP2 top 3 mesterskabsstillingen forbliver uændret, med Algarve Pro Racing #25 førende, foran Duqueine Team #30 og Panis Racing #65.

I LMP2 Pro/Am går Racing Team Turkey #34 i front, foran AF Corse #83, og COOL Racing #37.

LMP3 føres an af COOL Racing #17, foran Inter Europol Competition #13, og Racing Spirit of Leman #31.

GTE top 3 forbliver uændret, med lidt anderledes pointafstande, men stadig med Proton Competition Porsche #16, foran Iron Lynx Porsche #60, og Kessel Racing Ferrari #57.

Relaterede nyheder